Lord Astor of Hever

De “Patron” of, beschermheer van Field Marshal Haig’s Own Pipes & Drums is The Right Hon. Lord Astor of Hever PC, DL, kleinzoon van graaf Douglas  Haig.

Lord Astor of Hever Our Patron
Lord Astor of Hever Our Patron


Lord Astor werd als oudste van vijf kinderen geboren op 16 June 1946 in het gezin van Gavin Astor, 2e Baron Astor of Hever en Lady Irene Haig, dochter van  de veldmaarschalk.

Na zijn studies aan Eton College diende hij vijf jaar bij de Life Guards (Household Cavalry), het senior regiment in de Britse Landmacht. In de voorbije vijftien jaar bekleedde hij een aantal functies die verband hielden met de overheidsdepartementen Sociale Zekerheid en Volksgezondheid en, Buitenlandse, Gemenebest (Commonwealth) en Defensie. Dit leidde uiteindelijk tot een aanstelling als Parlementair Onderstaatsecretaris bij het Ministerie van Defensie. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor militaire geschiedenis en doet sinds geruime tijd historisch onderzoek naar de betrokkenheid van een familielid in de Eerste Wereldoorlog, waarvan hij de weerslag wil neerschrijven in een boek.

De aanvaarding van het “Patronship” door de kleinzoon van Douglas Haig is een uitzonderlijke eer voor onze band. Het onderstreept de gemeenschappelijke  aandacht  en toewijding die Lord Astor en Field Marshal Haig’s Own Pipes & Drums hebben voor het verhaal van diegenen die gedurende de Grote Oorlog en andere conflicten alles in de weegschaal gooiden.