Uniform en uitrusting

Uniform en uitrusting

Het merendeel van de optredens wordt verzorgd in een militair uniform dat gebaseerd is op dat van de Schotse Highlandregimenten uit de Eerste Wereldoorlog. Omdat we een herinneringsband en geen reenactmentgroep zijn, kozen we voor de specifieke Passchendaele herdenkingstartan, eerder dan voor een militaire kilt.

Als hoofddeksel dragen onze pipers zwarte glengarries, de drumsectie Tam O’ Shanters, beide met de “Red Hackle”, de rode pluim van het Black Watch-regiment. De flashes zijn donker saffraankleurig, dit als een verwijzing naar de Ierse regimenten die eveneens behoorlijk wat Pipe Bands meebrachten.

Door het bevestigen van specifieke pipe banners aan de bourdonpijpen van de doedelzakken wordt verwezen naar de naties, regio’s of eenheden die een traditie van Pipe Bands onderhielden of, vanuit  hun afkomst of migratie-achtergrond, op een Schotse traditie konden bogen.

Bij specifieke gelegenheden, waarbij een uniform in militaire stijl minder gepast is, wordt een eenvoudig burgeruniform met donkerbruin hemd en saffraankleurige das gedragen.

De drumsectie speelt, naargelang het optreden, hetzij op koordentrommels in oude stijl, hetzij op moderne drums. Een aantal leden van de sectie wordt, naar historisch voorbeeld, tevens opgeleid als klaroenspeler.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.